Gravid uke 40, og tanker om fødsel

Her kommer siste gravidoppdatering! Jeg er nå i uke 40 (39+4), og det er 6 dager til termin! 

Noah kom dagen før termindato, men da var jeg også mer sikker på termindatoen, siden det var den jeg fikk regnet ut etter syklus og befruktning. Denne gangen hadde jeg jo ikke mensen mellom ammeslutt og ny graviditet. Så denne termindatoen fikk jeg på 2. ultralyd, mens på tidlig ultralyd fikk jeg en senere dato. Så vet ikke hvor nøyaktig datoen er denne gangen. Men han kan jo uanett komme når som helst, i dag, eller om to uker… så det er vel bare å smøre seg med tålmodighet en liten stund til. Jeg skjønner uansett ikke at det har gått ni måneder allerede. Det har gått så fort denne gangen!

Dokumenterer magen, som snart er borte!

Formen. Sist oppdatering var i november, og siden det har jeg egentlig bare tatt det med ro. Jeg har hatt veldig mye kynnere de siste ukene, mere enn jeg husker jeg hadde med Noah, særlig hvis jeg beveger meg mye, så det har blitt mye mindre trening denne gangen. Litt kjipt, men også helt greit. Har ikke orket å pushe det når jeg ikke har følt for det. Det verste er å reise seg fra sofaen, eller å snu seg fra den ene siden til den andre i senga. Da river det godt i bekkenet, så akkurat da føler jeg meg veldig gravid.

I jula hadde jeg litt halsbrann, men det gikk heldigvis kjapt over. Kramper har jeg sluppet unna denne gangen, kanskje fordi jeg har vært enda flinkere til å ta magnesium. Kvalmen kom tilbake en liten periode for noen uker siden, men det gikk også fort over. Søvn… litt vanskeligere å sovne inn nå, med en veldig aktiv baby i magen, både når jeg legger meg på kvelden, og hvis jeg må opp til Noah på natta, Da tar det litt tid før jeg sovner igjen. Noen ganger må jeg bare stå opp litt, og spise eller lese bok…

Ellers har formen vært fin, denne gangen også. Men begynner så klart å bli veldig klar for å få han ut og kunne bevege meg normalt igjen! Ahhh det skal bli deilig.

Navn har vi frustrerende nok enda ikke bestemt oss for. Har fortsatt en liste med noen favoritter som vi veksler mellom, og noen nye kommer stadig til. I går bestemte vi oss plutselig for et helt nytt navn, så kanskje det blir det… men vi venter uasett og ser til han er ute.

Tanker om fødsel
Jeg hadde en fin fødsel sist, kun med lystgass. Den gikk jo rimelig fort; først seks timer med rier her hjemme. Men de var ikke så intense, så jeg kunne spise, dusje, slappe av litt og se på serier. Så gikk vannet og vi kjørte til sykehuset. Da vi kom dit startet det skikkelig, og 3t og 20 min senere var han ute. Jeg hadde jo håper på å teste å ligge i badekar, men alt gikk så fort at det rakk jeg ikke tenke mere på.

Jeg håper denne fødselen blir noe lignende, men er så klart også forberedt på at den kan bli heeelt annerledes, og at det alltid er risiko for komplikasjoner, så prøver å ikke ha noe «planer» eller forventninger. Denne gangen vet jeg hvor &%¤#» vondt det var, så gruver meg kanskje enda mere til smertene denne gangen. Men gleder meg likevel veldig til det skjer noe, til han ligger på brystet mitt, og til de første dagene etterpå, fordi de var helt magiske <3  Alt av klær og utstyr er på plass, og fødebaggen er pakket, så nå går vi egentlig bare å venter.

Det sies jo også at det gjerne går litt kjappere andre gang, noen erfaringer her? Håper ikke det går myye kjappere enn sist! ..ehe :p

Velkommen ut lillebror <3

2 kommentarer

  1. Hos meg har det gått fortere for hver unge?? eller, førstemann endte med hastekeisersnitt fordi hun lå feil, med nr 2 kom hun 15 min etter vannet gikk, nr 3 kom 4 min etter vannet gikk? nå venter jeg nr 4 og 5?, så er megaspent på hvordan fødselen blir denne gangen! Har lært at en aldri vet hvordan fødselen blir, men gruer meg like ille hver gang for smertene, men gleden av å få de på brystet er verdt alt uansett? masse lykke til med innspurten❤

    1. Maren Aasen

      wow 4. og 5. på vei, så fantastisk! Og big creds til deg! Oj såpass ja.. Vi har 30-40 min til sykehuset så håper jeg rekker å komme meg dit i alle fall :p
      😀 Takk og masse lykke til til deg også! Det er akkurat det, premien er så fin at det er verdt det 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *