Magnesium – hvorfor, og hvilken type er best?

Hallååå mine venner! Dagens tips er magnesium! Et tips ALLE bør sjekke ut.

En lifesaver dette svangerskapet har vært magnesium. Jeg tar magnesium til vanlig også, og jeg tok det sist svangerskap, men denne gangen har jeg vært enda mere nøye med det. For sist hadde jeg til tider myyye leggkramper, noe jeg ALDRI har hatt før. Og fytttttikatta det er vondt! Nesten som en fødsel i seg selv jo! ;p Denne gangen har jeg hatt det kun to ganger.

Magnesium er faktisk det eneste mineralet som alle kan ha godt av å ta.
Mineraler skal man ikke ha i så store mengder, så det er ikke noe vi bare skal gå rundt å ta uten å vite at vi har behov for det. Men magnesium, er det mineraet vi tappes lettest for under stress, og hva er stress? Jo, det er livet det. Det er trening, dårlig kosthold, alkohol, medisiner, sykdom, traumatiske hendelser, fysisk og psykisk stress. Magnesium finnes også flere forskjellige former, og ikke alle tas opp like effektivt. Har man f.eks. ubalanser eller problemer med fordøyelsen, kan man ha problemer med å få tatt opp magnesium som er i mat eller kosttilskudd.

Magnesium er blant annet viktig for nervesystemet, og kan virke positivt i forbindelse med trening, mot kramper og tretthet, for søvn og de med ADHD, autisme eller astma.

Anbefaler DENNE podcastepisoden til Lilalife; Ep. 64 – Magnesium det viktige mineralet, og en «touch» innom autisme, med lege Geir Flatabø. De snakker om viktigheten med nok magnesium, og forklarer de forskjellige typene.

NOEN TYPER MAGNESIUM: 

 • Oksid – billig men dårlig opptak. Funker best som avføringsmiddel, så om du har forstoppelse – kjør på ;p
 • Malate, citrate og orotate – ok kilder, men lite magnesium i
 • Glysinate, triumnate osv. – magnesium + aminosyrer. Gode kilder men mindre magnesium.
 • Klorid og sulfat – gode kilder! Sulfat mest effektiv gjennom huden!

JEG TAR DISSE TO: 

 • Magnesium glycinate – DENNE, i pulverform (klarer ikke ta kapsler nå som gravid, da blir jeg kvalm, også smaker denne godt), kjøpt på iHerb.
 • Magnesiumsulfat – som tas opp gjennom huden er den mest effektive formen! Den finner du i epsomsalt  – jeg elsker å ta et bad/fotbad med epsomsalt! Da får du en skikkelig magnesiumboost. Det er særlig deilig om du er skikkelig støl og sliten etter trening. Ellers har jeg tidligere pleid å smøre magnesiumsulfat på huden i fom av olje. Men jeg synes oljen blir så klissete, så da synes jeg den i kremform (på bildet) er mye bedre! Den er god å smøre på og trekker kjapt inn i huden. Jeg kjøpte den HER, i nettbutikken til Gry Hammer. Jeg smører den på tynn hud; på underarmene, helt nederst på magen (f.eks. mot mensensmerter), bak kneet og rett på leggene mot leggkramper. Noen kvelder i det siste har jeg kjent på kribling eller en rastløshet i føttene når jeg skal sove, så da har jeg smurt på ekstra godt med magnesiumkremen på legger og føtter, og det har hjulpet.

Tar du magnesium? Hvilken type, og for/mot hva? 🙂 

4 kommentarer

 1. Kathrine

  Har prøvd magnesium tabletter, typen kjøpt på butikke. Men får så vondt i magen av de. Noen triks der?

  1. Maren Aasen

   Prøv annen type, f.eks. magnesiumkrem så du slipper at det går gjennom fordøyelsen 🙂

 2. Kan man få for mye magnesium om man bruker Gry Hammers krem?

 3. er det ne vesentlig forskjell på Collett og Løft Magnesium ?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *