Første trening etter fødsel

Hey babes!

Nå er det 5 1/2 uke siden fødsel, og jeg har begynt å trene litt mer. Jeg startet veldig rolig med yoga, trilleturer og knipeøvelser. Men kjente meg kjapt klar for å gradvis gjøre litt og litt mer. Jeg er overrasket over hvor fort jeg føler meg sterk og har overskudd denne gangen. Jeg følte meg så sliten og svak på slutten av svangerskapet og trente ikke noe den siste måneden, så jeg trodde det skulle føles tyngre å starte på igjen. Men det føles heeelt fantastisk å trene uten den store magen! Ikke noe vondter og plager i bekken, og magemusklene har gått sammen igjen. Fire uker etter fødsel kjente jeg etter og da fikk jeg en pekefinger mellom magemusklene, men nå får jeg ikke noe mellom, så de har gått helt sammen igjen. Ikke at jeg skal gå rett på situps altså, men det gjør jo at man blir sterkere og kan gjøre mer generelt, siden magemusklene og kjernen er viktig for omtrent alt man gjør.

Jeg har nå i starten brukt boka til Pia Seeberg mye, Trening Etter Fødsel (anbefales!!) og gjort øvelsene for trening av både bekkenbunn og kjerne, i tillegg til stretching og styrke, på stuegulvet. Først styrkeøvelser bare med kroppsvekt, også har jeg lagt på litt vekt og strikk.

Og Khai, han sover så godt ved siden av <3

Forrige uke regnet all snøen bort, og da klarte jeg ikke dy meg, jeg måtte bare finne frem joggeskoene og ut å teste joggeformen. Jeg gjorde som følger:



INTERVALL MED VOGN

Oppvarming: 10 min gå

Intervall:
1 min jogg
1 min gå
Gjenta så mange ganger du ønsker*

Nedtrapping: gå 10 min

*Start med bare én intervall om du vil. Eller fem. Også legg på en eller fler neste gang du er ute å triller/går. Er du en sprekis som ikke nettopp har født eller har en liten en i vogn, er det jo bare å kjøre på og løpe det du orker 😉


Det ble til sammen 5 km, og jeg kjørte 1-min-intervaller hele turen. Veeldig rolig vel og merke. Fokuset lå ikke på å bli sliten, men på å kose meg (!!), og å slappe av i overkroppen (lett å bli anspent når man dytter vogna).

Herregud for en følelse, når det er ca 9 måneder siden sist jeg løp/jogget. Men så kom snøen igjen, og det har ikke fristet å løpe mere etterpå.

Jeg er så klar for vår nå!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *